Verslagen 2015

5 April - Francorchamps

Het afgelopen weekend hebben we 1ste wedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt.

Het beloofde de eerste droge dag te worden, maar de temperatuur was in de ochtend onder het vriespunt in de Ardennen.

De kwalificatie was om 9h30 dus de piste lag er nog glad bij en met een startveld van bijna 75 wagens was het dus oppassen geblazen.
We hebben deze op en rustige manier afgewerkt en we kwamen uit op een 8ste plaats in de klasse en een 49ste plaats algemeen.

Zoals gewoonlijk nam ik de start van de wedstrijd voor mijn rekening. Onze strategie was om de 2 verplichte pitstop van 3 minuten te proberen af te werken tijdens een safety car procedure zodoende weinig tijd te verliezen.
Met zo’n talrijk startveld stond dat zeker op het programma. In de 1ste ronde was het al prijs. Toen ik ter hoogte van Blanchimont (laatste dubbele linkse voor de bus stop) kwam ik met een snelheid van ±200 km/uur zag ik een hoop brokstukken in het rond vliegen. Van de gas gaan was de enigste optie omdat er nog vele wagens achter mij kwamen. Ik kon de rondvliegende wagens nipt vermijden en kwam onmiddellijk binnen voor de 1ste pitstop.
Eens terug buiten gekomen zocht ik terug aansluiting achter de safety car. Deze safety car procedure heeft een paar ronde geduurd omdat ze 3 wrakken moesten opruimen. Het veld werd wederom losgelaten en de volgende passage ter hoogte van Blanchimont was het weer prijs, een paar wagens voor mij ging er een Clio rechtdoor vol de muur in. Terug van het gas af en wachten op de safety car.

Na een 3-tal ronden riep het team mij binnen om de 2de pitstop af te werken en tevens een pilotenwissel te doen met Ron. Ik had al 40 minuten in de wagen gezeten (35 minuten achter de safety car). Wij kunnen als één van de weinige teams 2.5 uur buiten blijven met één tank. Dit was dus de beste kans om hoog te eindigen in het eindklassement. Ron reed een goede wedstrijd en we schoven stilletjes op naar voren. We eindigde op een prachtige 8ste plaats algemeen en een 2de plaats in de klasse.

De 1ste wedstrijd was dus een succes en we hebben mooie punten gescoord voor het kampioenschap. Op naar de volgende wedstrijd met hopelijk de nieuwe wagen.
 
Website gesponsord door Van Dijck Webdesign - www.VDwebdesign.be
Home - Team - Kalender - Verslagen - Uitslagen - Foto's - Films - Links - Contact